Idag var vädret dåligt. Om jag hade skrivit det här inlägget innan klockan 7 skulle jag ha skrivit om vädret. Jag tog en promenad, och det var inte skönt.

Ibland brukar jag lyssna på poddar när jag lagar mat. Idag var det musik som jag lyssnade på. Algoritmen på YouTube visade mig något vackert, alltså något speciellt. Jag vet inte om eller hur algoritmen kunde veta vad jag tycker om mest. Man kan säga att algoritmen kan kolla på mina historik och matcha låtarna med de som jag brukar lyssna på.

Som allt i livet har detta sitt pris. Algoritmen känner till mina tendenser och vanor och kan använda dem för att presentera reklam för mig. Om det kan vara lika bra som det var idag när algoritmen gav mig Abou Diarras låtar, kan jag tillåta den att använda mina uppgifter för att försöka sälja varor till mig genom att visa reklam.

Fråga mig inte om jag menar det bokstavligt. Men jag hoppas att du förstår vad jag ville säga. Abou Diarras låtar var det bästa som hände mig. Han är från Mali, och jag förstår inte vilket språk han sjunger på, men det spelar ingen roll. Musik är ett universellt språk, och det berör mig inte mindre än om Abou Diarra sjöng på alla språk som jag kan.

Det gör han verkligen. Musik är ett språk som Abou Diarra talar, och du och jag förstår.

Similar Posts