Några ord kan man aldrig glömma oavsett hur länge sedan man lärde dem.

Frågan jag har ställt i titeln är en av de viktigaste frågor min lärare berättade för mig för länge sedan. Jag tror det skulle vara 15 år nu.

Trots att tiden ser lång ut kommer jag ihåg dagen, vägen och sammanhanget när min lärare sa det.

Det finns olika saker jag vill skriva om, men jag ville bara ge cred till min lärare. När jag började den här bloggen visste jag att jag skulle skriva om vad jag skulle skriva om när eller om det blir svårt att få ett ämne att diskutera.

Jag skriver för att förbättra mina skrivförmågor och det spelar lite roll om jag skriver om vissa saker om livet och så vidare eller andra. Det är liksom om alla vägar leder till samma plats.

Förstås skulle jag skriva om de ämnen som jag är intresserad av, till exempel filosofi eller psykologi. Men det kan vara svårt för mig, och jag kan bara ta sådana här utmaningar långsamt. När jag skriver om vad jag skulle skriva om, är det på vissa sätt ett filosofiskt uppdrag, tror jag.

När du läser mina texter under de kommande månaderna är det bra att du inte bryr dig så mycket om vad jag säger utan hur jag försöker att säga det. Jag använde ‘försöker’ i förra meningen för att vara tydlig om vad jag menar. Jag anser att det jag skriver inte är nödvändigtvis precis vad jag tänker bokstavligt. När man lär sig ett nytt språk kommer tankarna på ens modersmål, och hjärnan försöker översätta samtidigt.

Idag skulle jag vilja skriva om min far eller mina kompisar, men jag behöver mer ordförråd och bättre skrivförmåga för att göra det på ett rimligt bra sätt.

Det skulle inte vara rättvist om jag skrev om min älskade far bara för att öva skrivande. Han visade vägen till det som jag är idag, och jag vill berätta om honom när jag blir flytande.

Tack för att du tar din tid för att läsa min blogg. Jag lovar att jag kommer lära mig mer och snabbt.

Similar Posts